Smykkepleje

 

SMYKKEPLEJE

 

VEDLIGEHOLDELSE.:

 

Brug dine smykker- men med omtanke:

 

Tag dine smykker af, når du:

 

•Sover

•Dyrker sport

•Bader

•Bader i havet

•Er i berøring med vand med rengøringsmidler.

Undgå kemikalier - tag din smykker på som det sidste - efter parfume, cremer osv.

Pas på slag og stød: smykker – specielt med ædelstene – kan være skrøbelige, så pas på.

 

 

OPBEVARING:

 

Det bedste er at opbevare dine smykker i små stofposer eller små plastposer, så de ligger hver for sig, så de ikke ridser op mod hinanden, eller udsættes for sollys eller luft og bliver misfarvet.

 

For bedst muligt at undgå ridser i dine guldsmykker, så sørg for at skille dem ad, enten ved at pakke dem ind i silkepapir eller en blød klud.

 

RENSNING OG PLEJE AF DINE SMYKKER.:

 

Sølv og guldsmykker. mange oplever at deres sølvsmykker får en snavset oxideret overflade - det er ikke fordi der er noget galt med kvaliteten, men simpelthen en proces der ka ske qua kroppens syre og sved - specielt kan medicin og varme fremme dette. Nogle oxiderer smykker mere end andre. Derudover samler smykkerne også på snavs fra cremer osv. men fortvivl ikke, for smykket kan fint renses og gøres smukt igen. Sølv smykker kræver oftest mere vedligeholdelse end guldsmykker.

 

Hvis dine sølvsmykker er rhodinerede, er de stort set beskyttede mod ridser og misfarvning.

 

RENSNING OG PLEJE AF PERLESMYKKER.:

 

Både dyrkede perler og naturlige perler kræver særlig omhyggelig behandling, således at de bevarer deres ædle glans og fejlfri overflade.

 

Da perler er meget bløde og følsomme, bør de opbevares adskilt fra andre smykker. For at beskytte ens perlesmykker bedst muligt, bør de opbevares separat i et blødt stof som fx silke, fløjl eller læder.

 

Produkter som parfume og hårspray indeholder kemikalier, der kan ødelægge perlens glans. For at undgå dette, anbefales det at anvende disse før du tager dine perlesmykker på, så de ikke bliver udsat for kemikalierne.

 

Selvom perler gror i vandet, bør de fjernes før brusebad, badning, svømning og rengøring. Produkter som solcreme, shampoo og klor kan ligeledes beskadige den naturlige overflade.

 

RENSNING OG PLEJE AF ÆDELSTENE.:

 

Ædelstene kan som udgangspunkt deles op i to grupper, med forskellige grader af hårdhed.

 

Hårde ædelsten, som fx diamanter, rubiner eller safirer, kan rengøres med en opløsning af ¼ vaskemiddel og salmiakspiritus samt ¾ varmt vand. Pensl ædelstenene forsigtigt med en blød tandbørste, og skyl derefter med rent vand.

 

Mellemhårde og bløde ædelstene, som fx rav, obsidian eller turkis count bør ikke udsættes for rengøringsmidler, men kun gnides med en fugtig våd klud.

 

Da både guld og sølv er blødere end ædelsten, bør smykker med ædelsten altid være adskilt fra hinanden for at undgå ridser. Fx i adskilte rum i et smykkeskrin.

 

RENSNING OG PLEJE AF URE.:

 

Ure anvendes i dag ikke kun som tidsmålere, men i stigende grad også som modetilbehør.

 

Der er dog steder der bør undgås med ure, for at holde dem pænest muligt. Undgå bl.a. sauna, swimmingpool eller badeværelse, da disse steder kan skabe kondens i uret, grundet høj luftfugtighed og ekstreme temperaturforskelle.

 

Direkte sollys kan forårsage misfarvning af skiven på uret, det er derfor en god idé at undgå solbadning og solarie med ens ur.

 

Brug aldrig kemiske midler til at rengøre dit ur, da de kan beskadige materialerne. Det er bedst at tørre med en fugtig klud, og polere efter med en tør klud.

 

RÅD TIL RENGØRING AF DINE SMYKKER HOS GULDSMEDEN.:

 

Hos os for du altid renset dine smykker professionelt.:

 

Slitage af overfladebehandlinger.

  1. Hvidguldssmykker har en særlig overfladebehandling der slides af - og bør derfor overfladebehandles ca. 1 gang årligt for at bevare det hvide look.

 

  1. På forgyldte smykker og oxiderede smykker bliver overfladen slidt af med tiden - og skal efter nogen tid forgyldes/oxideres igen. Hvor ofte afhænger af smykket og af hvor tit smykket bruges.

 

Vi renser – polerer- rhodinere – oxydere - forsølver og forgylder naturligvis dine smykker, hvis dette ønskes.

 

Vi giver gerne rådgivning om, hvad du kan gøre for at holde dine smykker flotte.

 

HUSK - smykker er til for at blive brugt :)